Portföljresultat V8

Det här är en investeringsblogg men jag vill börja med att mina tankar är hos alla i Ukraina som utsätts för krigsbrott mitt framför våra ögon. Portföljresultat känns ganska oviktigt sådana här dagar, men samtidigt är det viktigt upprätthålla vanliga rutiner. Trots minusresultatet är jag nöjd med hur nedgången minimerats tack vare hedgen i ädelmetaller och att jag aktivt använt XACT Bear. Viktigast är dock att portföljen numera är överviktad i kvalitetsbolag med rimliga värderingar. Utlandsportföljen har också dämpat nedgången. Den svenska börsen har många bolag med höga värderingar där fallhöjden fortfarande är stor. Genom att jag det senaste halvåret omallokerat till större värdebolag har även direktavkastningen ökat avsevärt. I den turbulens vi nu upplever finns det en trygghet i att se utdelningar trilla in under hela året. Som investerare måste man acceptera den osäkerhet som alltid finns på börsen och vara redo för förändringar. Det är viktigt att anpassa risken till hur mycket man mentalt klarar av.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s