Inflationsdimman lättar – börserna hissar segel

Inflationstakten i november redovisas till 7,1%, förväntat var 7,3%. Detta i sin tur var en inbromsning från över 8% i september och oktober 7,7%. Förväntningar är att Fed ska höja stryrräntan med 0,5 procentenheter, vilket är en lägre höjningstakt än tidigare. De förväntningarna stärktes av inflationsutfallet för november. Börserna i Europa ökar i detta nu med ca 2% och de amerikanska terminerna pekar på en uppgång på 4%. Jag är redan överviktad i aktier inför detta besked och det här innebär att jag kastar lite mera av hedgen överbord och frigör ytterligare kapital för att öka ännu mer i aktieinnehaven.

3 reaktioner på ”Inflationsdimman lättar – börserna hissar segel

  1. Ulf 16 december, 2022 / 10:03

    Hej Per

    Efter veckans händelser undrar jag hur du ser på framtiden.
    Har noterat att du följer neuroquant och deras syn är rätt så tydlig att detta är en tillfällig topp och vi ska ner igen.

    Får medge att jag hamnat snett i gungorna och hade för mkt hedge vid senaste uppgången så gick det ner när allt gick upp.

    Mvh/Ulf

    • Per Gustafsson Ohlin 18 december, 2022 / 08:56

      Hej Ulf, är på resande fot och det ärsvårare att agera och göra inlägg. Efter det här inlägget har du sett att jag blivit mer pessimistisk igen. Jag har tidigare växlat ned lite i hedgen och tänkte sänkan nivå till, men jag gör inte det. ECB- chefen talade klarspråk.

    • Per Gustafsson Ohlin 18 januari, 2023 / 09:39

      Hej Ulf, tror jag missade denna och nu har det gått en tid. Jag tycker det är ”riskon” nu hälsar Per

Lämna ett svar