VARFÖR SKA DU SPRINGA? 5 POSITIVA EFFEKTER AV LÖPNING

Efter några timmars analys och aktiehandel framför datorn snörade jag på mig löparskorna och sprang 8 km. Oavsett vad som motiverar oss att springa, så är löpning bra. Här är fem skäl till att ge dig ut på en löprunda, eller om du aldrig gjort det förut, att börja springa!

1 – DET ÄR ROLIGT

Att springa en runda handlar om att ha roligt på flera olika sätt, t.ex. att njuta av naturen, att rensa huvudet, få lite bättre kondition och att uppnå dina mål.

2 – DET ÄR HÄLSOSAMT

LÖPNING ÄR BRA FÖR DIG.

Studier visar att idrott, och därmed löpning, är bra för din hälsa. Regelbunden fysisk aktivitet hjälper till att upprätthålla det muskuloskeletala systemet (muskler och ben) och minskar risken för diabetes, högt kolesterol, högt blodtryck och till och med hjärt-kärlsjukdomar. Det är ingen tvekan om att idrott är ett bra sätt att hålla sig frisk.

3 – VIKTNEDGÅNG

För löpning och all annan fysisk aktivitet gäller följande: ett regelbundet och målmedvetet träningsprogram ökar din energiförbrukning. I kombination med en hälsosam och balanserad kost kan löpningen därför, i vissa fall, hjälpa dig att gå ner i vikt.

4 – LÖPNING ÄR LÄTTILLGÄNGLIGT

Löpning är inte en dyr sport. Du behöver inte en massa utrustning och det tar inte lång tid att göra sig i ordning inför en löprunda, vilket är praktiskt om du springer regelbundet.

5 – VARA EN DEL AV EN GEMENSKAP

Löpning är visserligen en individuell sport och många löpare föredrar att springa i ensamhet, men att springa tillsammans med vänner, i en löpargrupp eller i en tävling kan ge dig extra motivation och öka ditt välbefinnande.

Källor: Bilderna är mina egna. Texten är inspirerad av Salomon.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s