”Det värsta skulle kunna vara över innan sommaren”

”Det värsta skulle kunna vara över innan sommaren” säger Johan Giesecke till Aftonbladet.

Aftonbladet skriver i artikeln där man talat med Giesecke att ”Sverige är ett av de länder i Europa som har lägst antal intensivvårdsplatser per invånare, 5,8 per 100 000 invånare. Den svenska resursen har kraftigt rustats ned, enligt TT som tittat på statistik från tidningen Svensk förening för anestesi och intensivvård.
Johan Giesecke, tidigare statsepidemiolog, är i dag rådgivare till Världshälsoorganisationen (WHO). Han menar att den svenska vården ser ut att vara väl rustad när epidemin verkligen når oss. Men han påpekar samtidigt att situationen kommer att vara allvarlig den närmaste framtiden.” – Allt talar för att alla som behöver vård kommer att kunna få det. Men det blir inte lätt, det blir jobbigt. Men jag brukar säga att det blir värre innan det blir bättre, säger Giesecke till Aftonbladet. Han tror samtidigt på ett snabbt förlopp i Sverige. Det skulle innebära att det värsta skulle kunna vara över innan sommaren. Prognosen gör han genom att titta på hur sjukdomen sprids och med hjälp av en enkel modell räkna på hur många fall det blir framöver.
– Toppen kan vara nådd den närmaste månaden, säger Johan Giesecke.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s