Dags att ta det lugnt? Marknaden vs Konjunkturen

När Coronaviruset spreds över världen sjönk världens börser i en fart som vi sällan tidigare sett. Detta för att sedan återhämta sig lika snabbat, t ex den amerikanska börsen har inte haft en lika stor ökning sedan 1987.

Ser marknaden vad som pågår? Ekonomierna står stilla, konkurserna ökar och arbetslösheten stiger snabbt, men ändå stiger börserna kraftigt de senaste veckorna. En förklaring är de penning- och finanspolitiska finanserna har skymt coronavirusets konsekvenser och den reella marknadsutvecklingen.

Foto: Per Gustafsson Plats: Jasna i Tjeckien

Den optimism som finns på aktiemarknaden delas inte av kreditmarknaden som markant prissatt antalet stigande konkurser trots att stimulanser och stödköp görs.

Är det dags att hämta andan när det gäller aktieköp och öka allokeringen till räntor och krediter?

Det menar Swedbank som i sin uppdaterade investeringsstrategi lägger en övervikt på krediter genom att undervikta aktier, jämnt fördelat mellan HY och IG. Swedbank ”ser en risk att realekonomin kan komma att göra sig påmind mot bakgrund av den snabba börsuppgång vi sett den senaste tiden”.

Aktieportföljen fortsätter sin strategi och allokerar inte om p g a ovanstående, men spänner bågen för att vara beredd att omvärdera.

En reaktion på ”Dags att ta det lugnt? Marknaden vs Konjunkturen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s