Köp senast dagarna…

Jag sålde av en del aktier i förra veckan som utvecklats väl och har extra likvid att köpa akter för just nu. Måndagens kraftiga nedgång på börserna gav köpläge och det är bara att jobba på.

Foto: Per Gustafsson Plats: Teltow, Berlin

Castellum, ”Det är ofta i dåliga tider som de bästa affärerna görs. Coronakrisen har gjort det möjligt att komma in i ett tills nyligen dyrt fastighetsbolag till bra rabatt”, skriver Dagens Industri i ”Veckans aktie”-analysen. Håller med och köper mer i bolaget.

Nobina ”har inte lämnat någon guidning för den ekonomiska effekten. Dess ståndpunkt är att det inte kan hållas ansvarigt för en volymminskning som inte föreskrivs i kontraktet. Det verkar emellertid utmanas av några kollektivtrafiksmyndigheter, och detta kan också påverka produktionen, eller mer fasta delar av kontraktet, på grund av bestämmelser om den förväntade volymen och kollektivtrafiksmyndigheternas möjlighet att ändra det, vilket är svårt att bedöma. Därför är det väldigt svårt att beräkna de ekonomiska konsekvenserna. Vi bedömer att lokaltrafik är viktigt för de lokala myndigheterna och måste upprätthållas och att den lokala trafiken kommer att återupptas snabbare än internationella resor, vilket kan ta längre tid” skriver Swedbank. Jag håller med och köper mer.

AT&T (USA) är en stabil utdelningsaristokrat och jag fyller på med fler aktier.

Abbvie (USA) tillhör också utdelningsaristokraterna och har dessutom en enorm tillväxtpotential. Dags att köpa mer.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB rasade igår med som mest 40% när det blev känt att VD:n och grundaren. Det är helt rätt att aktien rasar och det är inte bra för SBB. Jag gjorde tvärtemot marknaden och kastade mig på köpknappen. Aktien hade dock återhämtat sig till -20% när jag köpte. Jag bedömer att SBB numera är så mycket mer än Ilija Batljan och tror att det är en bra investering på sikt. Ilija äger 13% av aktierna och drygt 30% av rösterna.

Cibus Nordic ”kan snart ta steget från First North Premier till Stockholmsbörsens finrum och nu är det läge att köpa aktien”, skriver Dagens Industris Magnus Dagel i en analys. Direktavkastningen är hög och ligger på ca 7%, vilket lockar i en galen minusräntevärld. Jag lägger till aktien i utdelningsportföljen, men ser även en tillväxtpotential i aktien till en låg risk.

Lämna ett svar