Oväntat bra rapporter för aktieportföljens innehav

Flera av Aktieportföljens innehav redovisade idag fina rapporter.

  • Ericsson rusar i skrivande stund är aktien upp kl 16 är aktien upp 11,2% efter att ha rapporterat en vinst som var klart högre än väntat. Det justerade rörelseresultatet landade på 4,5 miljarder kronor medan förväntningarna låg på 3,2 miljarder kronor, enligt Infronts konsensus.
  • Swedbank är upp 5,59% för att banken lyckades överträffa analytikernas vinstprognos. Rörelseresultat landade på 5.998 miljoner kronor, jämfört med väntade 4.376 Mkr.
  • Nordea överraskade däremot med stora kreditförluster som tyngde resultatet och ledde till att man bommade marknadens förväntningar. Aktien handlades ned runt 1 procent i den inledande handeln, men är för närvarande hämtat sig till en uppgång om 2,04%.
  • Dagens surprise stod Volvo för. Analytikerna hade i snitt väntat sig en justerad rörelseförlust om 22 miljoner kronor, men Volvo rapporterade i stället en vinst om 3.272 miljoner kronor. Aktien är upp 1,39%.
  • Telia med ny VD slutade med ett resultat och omsättning som slog aktiemarknadens prognoser. Bolaget meddelar att de har ”identifierat ineffektiviteter” och aktien handlas upp 1,76%.
  • Investor stiger efter sin rapport och aktien är upp 0,62 procent. Totalavkastningen under det andra kvartalet uppgick till 9 procent, jämfört med 17 procent för SIXRX avkastningsindex.
  • Lindab förbättrade sin rörelsemarginal under andra kvartalet tack vare snabba kostnadsbesparingsåtgärder. Försäljningen har påverkats negativt av nedstängningar i Europas stora ekonomier, som en konsekvens av coronapandemin, men rörelseresultat på 222 miljoner kronor slog fortfarande förväntningarna på 114 miljoner kronor. Aktien rusar och är upp 13,77 procent.
  • I botten av aktieportföljens rapporterande innehav så återfinns vitvarutillverkaren Electrolux som lämnade ett något sämre resultat än vid den omvända vinstvarningen tidigare i juli. Aktien är ned 4,69 procent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s