Aktie som rusar – 45% upp sedan den 13 augusti

Ett av Aktieportföljens innehav, Soltech Energys aktie, har rusat efter beskedet att bolaget genomför en företrädesemission på 98 Mkr med möjligt att utnyttja en övertilldelningsoption på 46 Mkr vid ett stort intresse. Sedan beskedet om emission kom den 13 augusti har kursen stigit kraftigt och är upp cirka 45 procent under teckningsperioden som pågår från 24 augusti till 7 september.

Soltech är ett snabbväxande bolag som växer både genom förvärv och organiskt. ”En del av pengarna från företrädesemissionen ska gå till att fortsätta hålla en hög förvärvstakt. 2019 och första halvåret 2020 har sju förvärv genomförts, vilka bidragit starkt till att koncernens totala intäkter uppgick till drygt 303 Mkr 2019 jämfört med cirka 53 Mkr 2018. Bolaget har under den här perioden fått ungefär dubbelt så många aktieägare – cirka 35 000 stycken.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s