Positivt besked…

.. att glädjas åt mitt i den generella nedgång på börserna idag. Just nu är OMX30 ned -2,39%. Ett av Aktieportföljens innehav Swedish Orphan Biovitrum (Sobi) går emot strömmen och är upp 0,73%. Sobi stärktes i förra veckan när den europeiska läkemedelsmyndighetens kommitté för humanläkemedel, CHMP, utfärdade ett positivt yttrande för Sobis Orfadin (nitisinon) vid behandling av vuxna patienter med alkaptonuri (AKU). Yttrandet går nu vidare till EU-kommissionen för beslut.

Foto av Chokniti Khongchum pu00e5 Pexels.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s