Vaccin+ Biden = köpdominans

Positiva nyheter från Pfizer kring Corona vaccinet och förväntan om en öppnare och vänligare värld genom Joe Bidens vinst i presidentvalet lyfter världens börser. Troligen var många aktörer felpositionerade vilket spär på uppgångarna.

Källa: Avanza

Vilken köpdominans på Europas börser i detta nu. Kl 16:09 har OMX30 passerat den tidigare rekord- och stödnivån på 1855 punkter och är när detta skrivs är indexet på 1893 punkter och är upp 4,02%. Vid 13-tiden fick vi uppleva att indexet t o m var över 1900 punkter.

Även USA-börserna rusar i den inledande handeln på den positiva vaccinnyheten, särskilt det industritunga Dow Jones-indexet som tagit mest stryk i coronakrisen.

Aktieportföljen är väl positionerad inför uppgångarna och det trendskifte som nu pågår. Det återstår dock att se vilken nivå OMX landar på de närmsta dagarna. Vi får räkna med vinsthemtagningar den närmsta tiden som spär på volatiliteten. Men i detta nu får vi luta oss tillbaka och njuta av det tidigare arbetet med att hamna i rätt position, som åtminstone för tillfället bär frukt. Vi vet att det finns en stödnivå för OMX30 kring 1855 punkter, och det är en bra nivå.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s