Tillväxtjakt – det andra av tre nya bolag

Jag välkomnar det andra tillväxtcaset in i portföljen. Proact IT är intressant i den pågående digitaliseringsvågen och har troligen en fördel av att utgå från neutrala Sverige när det gäller datalagring och säkerhet. Bolagets mål är att omsättningen skall växa med minst 10% årligen genom förvärv och organisk tillväxt. Bilder och information är hämtade från bolagets senaste Q3 rapport och årsredovisning. I annat fall anges källan i texten.

Proact skriver på hemsidan att de har ett kvalitativt erbjudande inom datacenter med tillhörande konsult- och supporttjänster samt molntjänster. Proact levererar flexibla, säkra IT-tjänster som hjälper kunder att minska risker, sänka kostnader och öka produktiviteten.

Noterat. För tio år sedan omsatte bolaget ungefär hälften så mycket och hade med marginal på fem procent. Omsättningen har fram till nu något mer än fördubblats, samtidigt som marginalen ser ut att återhämta sig, efter ett tufft 2019, upp mot femprocentnivån. Bolagets mål är att omsättningen skall växa med minst 10% årligen genom förvärv och organisk tillväxt.

Juli – september 2020

  • Intäkterna ökade med 17 procent till 821 (701) MSEK.
  • Justerad EBITA ökade med 46 procent och uppgick till 54,1 (36,9) MSEK, vilket motsvarar en justerad EBITA-marginal på 6,6 (5,3) procent.
  • Resultat före skatt uppgick till 43,4 (30,0) MSEK.
  • Resultat efter skatt uppgick till 35,1 (24,2) MSEK.
  • Vinst per aktie uppgick till 3,84 SEK (2,64).
  • Nya kontrakt avseende molntjänster till ett värde av 61 (87) miljoner kronor kontrakterades, en minskning med 30 procent.
  • Styrelsen föreslår att den extra bolagsstämman den 5 november beslutar om en utdelning om 2,50 SEK per aktie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s