Träning gör dig lycklig!

En härlig känsla efter cykelpasset när endorfinerna sprudlar. Det blir inte sämre av att OMX30 under träningspasset har lyft från +0,5 till +2,5%. Det är inte för inte som endorfiner kallas för glädjehormon. Endorfiner bidrar med en glad och nästan euforisk känsla, och minimerar dessutom känslan av smärta. När man efter träningspasset känner en stark känsla av att vara nöjd och belåten, då är det belöningssystemet som tagit över i kroppen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s