Vinsthemtagningar, påfyllningar och nya positioner

Aktien är upp +25% sedan köp och är ett av mina största innehav. Jag tror fortsatt på en fin utveckling i närtid eftersom SSAB leverarar  stål som det är brist på. Jag tar hem en delvinst och skapar likviditet inför rapportperioden. Efter vinsthemtagningen är det mitt fjärde största innehav i sverigeportföljen. Jag tackar för kaffet och säljer hela innehavet med en mindre vinst och efter en bra utdelning. Jag känner mig osäker på hur det blir med bostadsbyggandet framöver med högre räntor och risk för cementbrist. Jag tackar även här för kaffet och gör en vinsthemtagning på +17% och avyttrar allt innehav i B-aktien. Krånglet med blankare och en komplicerad redovisning gör att det känns jobbigt att vara kvar, men jag kompromissar genom att behålla D-aktien. Aktien är ned -15% i år. Jag tror stenhårt på bolaget och fyller på. Deras automationsteknik och laddbilsinfrastruktur ligger verkligen i tiden. Den näst mest blankade aktien denna veckan. Aktien är ned -32% i år. Bolaget är pressat av prisökningar som föras vidare till konsumenter. Köparna flyr aktien, men jag passar på att fylla på till reapris. Köparna flyr även H&M och aktien är ner -27% i år. Kostnadsökningar som som föras över till konsumenter är ingen lätt uppgift. Dessutom befarar analytiker att Q2 kommer att tyngas av nedsänkningen i Ryssland.  Jag tar positioner i bolaget när farhågorna är som störst. Aktiepriset är nästan nere på värsta pandeminivån. Jag handlar på rean. Detsamma gjorde familjen Persson igår som fyllde på med 4,9 milj aktier.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s