Nordnet lanserar handel på London Stock Exchange

Spännande att Nordnet fr o m idag lanserar elektronisk handel på London Stock Exchange, som är en av världens största och äldsta börser. Ett helt smörgåsbord med nya möjligheter öppnar sig. Jag har bara två brittiska innehav idag; AstraZeneca som är noterade i Stockholm/London och Rio Tinto som är noterade i New York/ London. Fram till den 30 juni är det courtagefritt att handla på Londonbörsen för Nordnets kunder. Erbjuden handel omfattar de 350 största aktierna på Londonbörsen, och motsvarar de bolag som ingår i indexen FTSE100 och FTSE 250. Londonbörsen är den näst största börsen i Europa och bland de största i världen med en marknadsvärde på $ 4.2 biljoner. Londonbörsen är en av de äldsta börserna i världen och spårar sin historia till ungefär 300 år sedan. Den grundades i 1801 och ingår i London Stock Exchange Group som skapades 2007 när LSE fusionerades med Milan Stock Exchange.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s