En historisk börsdag

Under torsdagen stängde Dow Jones industriindex upp med 3,5 procent. Nasdaqs tekniktunga kompositindex gick upp 7,4 procent och S&P 500 gick upp 5,5 procent, vilket är den största uppgången på över två år. (Svd) Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index, som låg på minus inför inflationsbeskedet, vände snabbt uppåt och stängde på plus 4,3 procent – årets näst bästa börsdag och den högsta indexnivån på över sex månader. Samtidigt stärkes kronan mot dollarn och den amerikanska tioårsräntan föll. (Svd)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s