Den bistra verkligheten

Samtidigt som KI-barometern pekar uppåt mot en ökad optimism slår ökade räntor och kostnadsökningar mot företag och hushåll. Idag fick jag ett vittnesbörd om detta. Ibland lämnar jag mina bildskärmar och ger mig ut i verkligheten. Imorse behövde jag åka till bilverkstaden och byta en fläktmotor. Jag sa till verkmästaren (VM): -Vilken fin verkstad ni har. VM: – Vi vet inte om vi kan vara kvar. Hyresvärden vill höja hyran till en för hög nivå. Jag: -Är det inte indexreglerat? VM- Jo, men hyresvärden sa upp avtalet för att kunna förhandla om ännu högre nivå. Jag lider med dessa duktiga hantverkare som nu måste fokusera på räntor och kostnadsökningar för att överleva, trots en hög profession i sin verksamhet.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s