Min aktievecka 14, utdelningar, makro, momentum och laguppställning

En optimistisk tolkning efter bankproblemen är att räntesänkningarna börjar tidigare eftersom turbulensen kan leda till kreditåtstramningar. Det kommer också en hel del makro veckan som är avgörande. Mest intressant är veckans PMI-flod för mars och frågan är om det bekräftas att vi passerat botten. Sist ut i veckan får vi USA:s jobbrapport som är ett viktigt underlag för FED:s nästa räntebeslut. I övrigt kommer veckan att präglas av stängda börser på grund av påsken. Det ser verkligen bättre ut än för en vecka sedan. Samtliga börsindex, utom Oslo, trendar över MA200 och flera motstånd har övervunnits. Trots detta är inte indexen överköpta, RSI (14) är mellan 48 och 59. VIX-indexet stängde i fredags på 18,7 (21,74), dvs indikation på ett lugn. Det finns ändå en nervositet i marknaden p g a räntor och inflation, men visst kan det bullish om inget kraschar. Tre utdelningar ramlar i veckan. Hela laget, utom Svolder trendar över MA200 och flera över MA50, dvs en förbättring jämfört med en vecka tidigare. Tre spelare fick sätta sig på avbytarbänken, Hufvudstaden, Hexatronic och Nordea. Istället fyllde jag på i trendande innehav. Jag har flyttat likvider och ränteplaceringar från aktiernas spelplan, som jag beskrivit i tidigare inlägg, så jag kan jämföra aktieutvecklingen mot relevanta börsindex. Jag håller koll på avbytarbänken om någon spelare där återigen börjar trenda och blir mogen att komma in på planen igen, annars hoppas jag att det blir påfyllningsläge i befintliga innehav.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s