Är det slut på festen nu?

”Sell in May and go away” är ett uttryck som hänvisar till en investeringsstrategi för aktier baserad på teorin att börsen har svagare utveckling under sexmånadersperioden från maj till oktober jämfört med den andra halvan av året. Enligt denna strategi ska man sälja sina aktier i början av maj och hålla pengarna i kontanter (t.ex. en penningmarknadsfond) och sedan köpa tillbaka aktierna i höst, oftast runt Halloween. ”Sell in May” kan ses som en tro på att det är bättre att undvika att äga aktier under sommarperioden. Är det slut på festen nu? frågar SEB:s chefsstrateg Johan Javeus på Twitter (se bild)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s