”Aktien är fortfarande billig” – uppsida på 35%

menar SEB:s strateg Esbjörn Lundevall. ”Vi tror att intresset kommer eldas på i år, aktien är fortfarande billig” har tidigare sagt i DI tv. Jag håller med och passade på att köpa in mig i Swedish Orphan Biovitrum (Sobi) igår.

Investorägda Sobi som är ett Europeiskt bioteknologiskt läkemedelsföretag. Företaget är specialiserat på läkemedel för sällsynta sjukdomar. Produktportföljen innehåller ett 40-tal produkter med inriktning mot hemofili, inflammationssjukdomar samt genetiska- och metabola sjukdomar. Företagets produkter ägs på egen hand eller licencieras ut till en partner. Europa svarar för 60% och Nordamerika för 29% av intäkterna.

När coronaoron tog fart i slutet av februari rasade Sobi men har återhämtat sig väl sedan dess och har i dag klättrat drygt 30 procent i år.  Även inom bolaget har en del hänt. Bolaget är ett fantastiskt tillväxtbolag och Corona har ökat intresset för företagets produkter. Sobis läkemedel Kineret har till exempel visat goda resultat på patienter som behandlats för covid-19 i Milano, även om osäkerhet fortfarande är stor. Under nästa år väntas återigen tillväxt, drivet av deras nya produkter inom blödarsjuka. Esbjörn Lundevall tycker att aktien är billig och sätter riktkursen till 270 kronor, en uppsida på drygt 35 procent från dagens nivå.

Foto: Per Gustafsson Plats: Gendarmenmarkt Berlin

Nyckeltal

Sobi utveckling 5 år

Källa: Swedbank

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s