Mer USA in i portföljen

Under förmiddagens börsras passade jag på att fylla på nio av mina svenska aktieinnehav och dessutom med en svensk aktie jag aldrig ägt tidigare. Mer om detta senare i veckan.

Först vill jag notera att jag fyllde på min USA portfölj igår. Sedan tidigare ingår Abbvie och AT&T i utdelningsportföljen och Intuitive surgical i tillväxtportföljen.

Igår kompletterade jag med

  • Apple – Äntligen har jag köpt aktier i bolaget vars produkter jag älskar och använder dagligen. Bara detta kan ju vara ett skäl att köpa en aktie. När man gillar produkterna är det ju en form av fundamental analys. Med tanke på att aktien gått upp 75% på 12 månader är det kanske inte världens bästa köpläge, men detta får bli ett undantag. Men å andra sidan är P/E talet endast 26,1 vilket är ganska måttligt för ett sådant framgångsrikt företag. ROA är 17,9 % vilket är högre än 97% av techföretagen på Nasdaq i USA. Aktien placerar jag i tillväxtportföljen, men kanske jag i detta fallet borde haft en älskarproduktenportfölj 🙂
  • Ett mer strategiskt köp med tanke på börsläget är Welltower som är ett amerikanskt fastighetsinvesteringsföretag (REIT). Idag förfogar bolaget över ett flertal fastigheter inriktade mot vård- och omsorg. Bolaget investerar, äger och utvecklar äldreboende, sjukhus- samt rehabiliteringscentrum runtom den nordamerikanska marknaden. Företagets intäkter är därmed ganska säkra. Aktien har inte återhämtat sig ännu och är fortfarande ned 26%. Förhoppningsvis tillhör aktien eftersläntrarna som nu skall komma ikapp. Eftersom det är ett REIT-bolag är direktavkastningen på hela 5,6%. Givetvis hamnar aktien i utdelningsportföljen.

2 reaktioner på ”Mer USA in i portföljen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s