Semester, men den här emissionen hoppar jag på…

Jag skall nu påbörja andra veckan av min semester och portföljen får skötas från hängmattan utan analyser och att fånga momentum. Självklart kommer jag att agera om det inträffar något extraordinärt, men det är viktigt att hålla sig borta från det som man annars tycker är så kul och intressant.

Ikväll har jag gjort ett av dessa undantag och tecknat mig för Genovas emission. Hos Swedbank är deadline för att teckna sig för aktien imorgon kl 15:00. Nu återstår att se om man får en del i emissionen eftersom den är kraftigt övertecknad.

Genova är ett välskött bostadsutveckling- och fastighetsbolag som haft mycket god tillväxt under lång tid på fastighetsmarknaden. Idag äger bolaget fastigheter för drygt 4 miljarder i Stockholm och Uppsala, dessutom finns det planerade projekt samt byggrätter för ytterligare nästan 2 miljarder.

De erbjuder nu aktier för 650 Mkr där drygt 70% redan är reserverat av tunga investerare som Länsförsäkringar och Skandia. Bolaget har nyligen förkortat anmälningstiden för institutionella investerare eftersom bolaget redan mottagit anmälningar som överstiger erbjudandets storlek.

Det är inte omöjligt att kursen går upp 20-30% direkt, men det är en ren gissning. Jag ser i första hand investeringen som långsiktig.

Länk till Swedbanks information om emissionen.

Lämna ett svar