Soltech Energy genomför företrädesemission på 98 miljoner kronor

Ett av aktieportföljens innehav, Solenergiföretaget Soltech Energy, kommer att genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 98 miljoner kronor.

Foto: Per Gustafsson

Vid stort intresse finns det även en möjlighet till en övertilldelningsemission på högst 46 miljoner kronor. I ett pressmeddelande framgår det att syftet med nyemissionen är att finansiera fortsatt expansion genom förvärv samt för att utveckla befintliga dotterbolag.

Villkoren i nyemissionen är 1:7, innebärande att sju befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 12 kronor per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 18 augusti och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 19 augusti. Teckningstiden löper från 24 augusti till 7 september och handel med teckningsrätter sker den 24 augusti till 3 september.

Enligt pressmeddelandet är ”styrelsens strategi fortsatt tillväxt såväl organiskt genom ökad försäljning av egna produkter som genom förvärv. Förvärven har som syfte att dels bidra till koncernens utveckling som helhet men också att dessa bolag skall fungera som marknadsföringskanaler för bolagets egna produkter”.

Det fullständiga prospektet publicerades idag och finns på Soltech Energys hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s