Framtiden är här – nytt teknikbolag in i portföljen

Jag utökar min förhoppningsportfölj med Sivers IMA Holding. Eventuellt flyttar jag innehavet i närtid till tillväxtportföljen eftersom företaget har färdiga produkter för marknaden och företaget kommer säkert att gå med vinst inom en snar framtid. Bolagets affärsområden är intressanta och det finns ett stort behov av deras teknik. Framtiden är i detta fallet är redan här och jag tror att det kan ge aktien ett utbrott i närtid.

Sivers IMA i korthet
Sivers IMA Holding AB (publ) är moderbolag till en koncern som består av de helägda dotterbolagen Sivers IMA AB, CST Global Ltd och Trebax AB. Verksamheten bedrivs huvudsakligen genom de två affärsområdena Wireless och Photonics. Sivers IMA Holding och Wireless har sitt huvudkontor i Kista, Sverige, med ett lokalt kontor i Göteborg. Photonics huvudkontor och fabrik ligger i Glasgow, Skottland.

Sivers IMA Group är en internationell leverantör av avancerade 5G-system till data- och telekommunikationsnät och optiska produkter till optiska fibernät, sensorer och optisk trådlös kommunikation (Li-Fi).
Sivers IMA Group möjliggör en bättre ansluten och säkrare värld genom att leverera de bästa lösningarna när det gäller sensorer och data- och trådlösa nätverk.

Trådlöst
Affärsområdet Wireless utvecklar, tillverkar och säljer chips, komponenter, moduler och delsystem baserade på avancerad teknik för 5G millimetervågnät. Millimetervåg är en nyckelteknologi i de 5G-nätverk som nu byggs och är kärnan i de trådlösa lösningarna Wireless erbjuder. Affärsområdet levererar främst till systemtillverkare som sedan i sin tur levererar till teleoperatörer. Leveranser sker direkt eller via partners.

Fotonik
Affärsområdet Photonics designar och tillverkar III-V sammansatta halvledarlaseranordningar för hög tillväxt, optisk kommunikation, avkänning och trådlösa marknader. De optiska kommunikationsenheterna är en nyckelkomponent i molnlagring och molnkommunikation; passiva optiska nätverk (PON), inklusive fiber-till-hemmet; 5G fronthaul; och kvantteknik. De optiska avkänningsanordningarna möjliggör autonoma och assisterade fordon; konsumentbiometri; fara och metrologi; säkerhet; och utökade och sammanslagna verklighetsapplikationer. De optiska trådlösa enheterna är avgörande för optisk trådlös kommunikation (LiFi).
Affärsområdet Photonics har en kärnfunktion inom anpassad, indiumfosfid (InP) laserkällproduktion, vilket är erkänt över hela världen. Den senaste utvecklingen inom Silicon Photonics, CMOS-tillverkningstekniken har möjliggjort kort-till-kort och chip-till-chip-nivå, optiska datakommunikation, vilket har ökat den globala efterfrågan på sina enheter. Photonics exporterar över 92% av sin produktion och är en viktig leverantörspartner och godkänd leverantör till flera Fortune 100- och Silicon Valley-kunder.

Källa: Dagens industri

2 reaktioner på ”Framtiden är här – nytt teknikbolag in i portföljen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s