Vinsthemtagningar och framåtblick

Äntligen måndag morgon och efter en tremilarunda på landsvägscykeln känns det gott att sätta sig vid datorn. Jag konstaterar att nu på morgonen slog Stockholmsbörsens breda OMXS-index det gamla rekordet från den 20 februari. Närmare 150 bolag ligger på högre nivå än innan coronakrisen slog till. Det är mycket pengar i omlopp och världens börser går stadigt uppåt. Vissa sektorer är högt värderade och det kan vara klokt att fundera på hur länge det kommer att växa inom dessa områden. Börsens totala börsvärde i förhållande till BNP ligger nu runt 157% (Buffetindikatorn). Vid 140% är en börs övervärderad och sannolikheten för ett ras ökar. Nu är det dock ingenting normalt, med nollräntor finns inget alternativ till börsen. De statliga stöden har tillfört ett pengaflöde som dopar marknaderna, och allt skenar.

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

Jag tar nu hem vinster genom att sälja 30% av Robur Ny Teknik, Global Impact och Europa småbolag. Troligen kommer jag att använda likviditeten till att stärka utdelningsportföljen och det känns även bra att ha en god likviditet för att kunna ”hugga” på bra case när det gäller tillväxt- och förhoppningsbolag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s