IPO: Byggutvecklare med hållbarhetsfokus

Aktieportföljen har idag anmält sig till nyemissionen för Wästbygg.

Anmälningsperioden är den 1 – 9 oktober 2020 klockan 17.00
Priset per aktie är fastställs till 96 SEK per B-aktie. Anmälan ska avse lägst 150, i jämna poster om 50 B-aktier. Med ett erbjudandepris om 96 SEK uppgår den minsta möjliga investeringen till 14 400 SEK.

Wästbygg är idag ett av Sveriges 15 största entreprenad- och projektutvecklingsföretag. Bolaget utvecklar och bygger bostäder, kommersiella fastigheter inklusive samhällsfastigheter samt logistik- och industribyggnader och är väl etablerade i såväl Stockholm/Mälardalen, Västsverige som Skåne – marknader som bolaget identifierat ha stor tillväxtpotential och goda möjligheter att fortsätta utvecklas. För att främja den fortsatta tillväxten och utveckling genomför bolaget en nyemission och ägarspridning och noterar bolagets B-aktie på Nasdaq Stockholm.

Wästbyggs intäkter är jämnt fördelade mellan dess affärsområden, till och med 1999 väger bostäder tyngst, sedan kommer industri/logistik och kommersiellt. Framöver ser det dock ut som att logistik/industri är störst i orderstocken. Det är ingen tvekan om att Wästbygg har ambitioner och jag hopppas på en tilldelning i nyemissionen.

Annons

En reaktion på ”IPO: Byggutvecklare med hållbarhetsfokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s