Storytel slog prognosen

Igår kväll blev det mycket kräftor och lite vin, kanske därför tremilarundan på landsvägscykeln blev lite seg imorse. När jag slår på datorn gläds jag åt att Storytel rapporterar 103000 nya kunder det senaste kvartalet och har nu totalt 1 360 300 betalande abonnenter i genomsnitt. Även streamingintäkterna var bättre än prognosticerat. En av dessa nya kunder är undertecknad som är mycket nöjd med tjänsten på alla sätt. Innan aktien togs in i portföljen testade jag tjänsten, en slags fundamental analys som utföll till belåtenhet.


Genomsnittligt antal betalande abonnenter utanför Norden växte med 65 procent jämfört med det tredje kvartalet 2019 och uppgick till 458 300 abonnenter. Det var också bättre än prognos. Streamingintäkterna landade på 490,2 miljoner kronor jämfört med tidigare prognos på 483,5 miljoner kronor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s