IBM rusar i förhandeln på Wall street…

Jag skrev den 3 september i ett inlägg att jag köpt aktier i den bortglömda IT-jätten IBM. Idag på Wall Streets förhanden rusar aktien.

Sydsvenskan: Det amerikanska it-företaget International Business Machines (IBM) planerar att knoppa av enheten som säljer it-infrastruktur för att fokusera mer på molntjänster. Beskedet lyfter bolagets aktie med 14 procent i förhandeln på Wall

Planen är att avknoppningen ska vara skattebefriad för IBM:s aktieägare och slutförd vid slutet av 2021, enligt IBM:Samtidigt flaggar IBM för att resultatet för tredje kvartalet blir 2:58 dollar per aktie, på en omsättning på 17,6 miljarder dollar. Detta ligger i linje med förväntningarna inför kvartalsrapporten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s