Favorit in i portföljen…

Ett av mina molnbaserade favoritprogram är Adobes Lightroom. Nu välkomnar jag min favorit i Aktieportföjen, men finns det andra skäl att köpa aktier i bolaget? Absolut….

Adobe grundades 1982, under de tidigaste dagarna av stationär PC-programvara. En sexårig övergång från boxad och licensierad mjukvara till molntjänster har gjort Adobe till ett av de hetaste teknikföretagen. Nu erbjuder den en serie molnbaserade produkter för design av tryckta och digitala medier, videoredigering, webbutveckling, fotografering och mer.

Förutom Adobe och Microsoft har få äldre programvaruföretag klarat övergången till molnbaserad databehandling och prenumerationer, där konsumenterna betalar per månad eller år. Abonnemangsintäkterna ökade 26% under räkenskapsåret 2019 till 10 miljarder dollar. Det representerar nu 89% av Adobes totala intäkter, upp från 84% 2017.

När allt fler arbetar hemifrån har det stärkt Adobes molnbaserade produkter. Adobes resultat för tredje kvartalet slog förväntningarna och ökade med 25% och försäljningen ökade med 14%. I en vinstrelease den 15 september markerade ledningen ”den bästa Q3 i vår historia” trots utmaningar från coronaviruspandemin”.

Adobe är även i allians med bl a IBM och Microsoft inom molnbaserade tjänster, två andra innehav i Aktieportföljen.

Några nyckeltal

Källa: Börsdata

En reaktion på ”Favorit in i portföljen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s