Bolag i livsviktigt segment in i portföljen

Aktieportföljen har investerat i Edwards Lifesciences Corporation som har vunnit en stark segmenttillväxt och ökad efterfrågan på sina produkter. Bolaget är högt rankat inom sin konkurrensutsatta bransch och har bolaget en positiv resultatöverraskning på 8,8% i genomsnitt för de tre av fyra kvartalen.

Edwards Lifesciences Corp. engagerar sig i patientfokuserade medicinska innovationer för hjärtsjukdomar och övervakning av kritisk vård. Dess produkter är indelade i tre områden:

  • Transkateter hjärtklaffar innehåller tekniker som är utformade för att behandla hjärtklaffsjukdomar med kateterbaserade metoder i motsats till öppna kirurgiska tekniker.
  • Kirurgiskt strukturellt hjärta innehåller vävnadshjärtklaffar och produkter för reparation av hjärtklaffar för kirurgisk ersättning eller reparation av en patients hjärtklaff.
  • Kritisk vård innehåller det hemodynamiska övervakningssystemet som mäter en patients hjärtfunktion och vätsketillstånd i kirurgiska och intensivvårdssituationer.
Källa: Börsdata

Aktiepriset har stigit med 12,5% sedan årsskiftet och med 60% sedan bottennoteringen i mars. Igår stängde aktien på drygt 85 USD och nästa motstånd ligger kring 87-88 USD. Kortsiktigt är jag osäker på hur det går, särskilt när en andravåg är på gång med pandemin. Jag ser dock investeringen långsiktigt. P/E talet ligger på rimliga 72,9.

Källa: Börsdata

En reaktion på ”Bolag i livsviktigt segment in i portföljen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s