Kinnevik ökar substansvärdet, redo för nya affärer…

Ett av Aktieportföljens större innehav Kinnevik rapporterar en ökning i substansvärdet, inklusive betald utdelning, med 23% under det tredje kvartalet. Morgonens urstarka kvartalsrapport bäddar för nya affärer och det blir spännande att se vad det blir, troligen teknikbolag enligt VD:n.

Substansvärdet ökade till 107 885 miljoner kronor per 30 september, från 89 577 miljoner den 30 juni. Per aktie låg substansvärdet på 388,39 kronor, att jämföra med 322,50 kronor vid utgången av juni månad. Aktiekursen låg på 365,40 kronor, vilket ger en substansrabatt på 5,9% .Under kvartalet betalade bolaget ut extra utdelning på 1,9 miljarder kronor från försäljningen i Zalando.

Kinnevik har investerat 184 miljoner kronor i amerikanska bostadsplattformen Common och 131 miljoner kronor i nordiska digitala artrosbehandlingsbolaget Joint Academy under det tredje kvartalet. Det framgår av Kinneviks rapport för tredje kvartalet, enligt en genomgång av Nyhetsbyrån Direkt. Hälsobolaget Joint Academy har nyligen expanderat sin verksamhet till USA.

“I en tid när Covid-19 fortsätter att ha en stor och allvarlig påverkan på ett växande antal människor och länder ser vi ett fortsatt starkt momentum i våra digitala bolag under det tredje kvartalet. Utöver en god operativ utveckling i många av våra bolag har globala aktiemarknader också i allt högre grad omfördelat kapital till teknikbolag, vilket resulterat i en betydande multipelexpansion som stöttat utvecklingen av vårt substansvärde”, säger VD Georgi Ganev i en kommentar.

En reaktion på ”Kinnevik ökar substansvärdet, redo för nya affärer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s