Ränteintäkter & amorteringar

Idag blev jag varse om att jag hade fått tillbaka lite amorteringar och ränteintäkter från fastighetslån i Kameo. Jag återinvesterar pengarna i kommande fastighetsprojekt. Vad är då detta? De flesta av er känner säkert till fastighetslån och peer to peer-lån, men här ger jag en kort sammanfattning av de plattformar jag använder.

Kameo och Tessin är plattformar för lånebaserad crowdfunding där personer och institutioner kan investera i företagslån till entreprenörer som i sin tur kan genomföra ett fastighetsprojekt eller utveckla sitt företag med hjälp av finansieringen från Kameo eller Tessin.

Lendify och Brocc. Peer to peer-lån är just nu det snabbast växande finansieringssättet. Peer to peer-lån, där privatpersoner finansierar varandras lån, har vuxit fram som ett attraktivt alternativ till banksektorn. För investerare är det ett bra alternativ till att köpa aktier eller placera pengar på sparkonton utan ränta. För låntagare är det ett smartare sätt att låna pengar än traditionella privatlån. När du investerar hos Lendify eller Brocc blir du ägare direkt i lånen. Lendify och Brocc agerar endast mellanhand och sköter den administrativa processen, från kreditbedömning och upprättande av avtal mellan låntagare och investerare till utbetalning av lån samt administration av betalningar.

Lämna ett svar