Episk underhållning in i portföljen

För några dagar sedan blev Activision Blizzard ett nytt innehav i aktieportföljen. Activision skapar episka interaktiva spel- och underhållningsupplevelser med digitala världar. Med spel som Candy Crush ™, Call of Duty®, World of Warcraft®, Overwatch®, Hearthstone® och Diablo® är koncernen kanske nummer ett i världen.

Activision Blizzard består av divisionerna Activision, Blizzard Entertainment, King Digital Entertainment och oberoende studior som Infinity Ward, Sledgehammer Games, Toys for Bob, Treyarch och Vicarious Visioner.

Activision Blizzard har i mitt tycke gått bäst bland gamingbjässarna under det tredje kvartalet, mycket beroende av framgångar inom Call of Duty-franchisen. Den senaste Call of Duty-titeln har fortsatt att sälja bra, trots att det släpptes under förra vintern. Nästa Call of Duty-spel släpps nu i november. Det svenskgrundade bolaget King, som numera ingår i koncernen, med den enormt populära spelserien Candy Crush Saga har lite i skymundan generat större vinster de senaste åren än många storbolag på börsen.

De ekonomiska Q3 resultaten talar för sig själva.

En reaktion på ”Episk underhållning in i portföljen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s