Nytt innehav – En industriell plattform som förbättrar den gröna övergången

Aktieportföljen har köpt aktier i det norska bolaget Volue, som noterades på Merkur Market under oktober. Volue levererar sedan många år mjukvara till kraftbolag, vilket möjliggör bättre planering av produktion av och handel med el. Detta bidrar till att elnätets stabilitet kan upprätthållas då instabila energislag som sol och vind tar en större andel av energimixen framöver. Jag har länge sökt ett innehav med tydlig hållbarhetsprofil inom mjukvara och Volue är verkligen ett attraktivt bolag.

Koncernen har tre segment: energi, kraftnät och infrastruktur. För det första, inom energisegmentet, hjälper koncernen kunderna att bemästra energiövergången genom att möjliggöra digitalisering av den gröna energikedjan. Därefter möjliggör koncernen inom elnätssegmentet kraftdistributörer att stödja elektrifiering av samhället genom att generera flexibilitet och digital hantering av elnätet. Slutligen, inom infrastruktursegmentet, levererar koncernen flexibla funktioner för digital vattenhantering och hjälper till att automatisera processer och maskiner för byggbranschen.

Det norska industriella investeringsbolaget Arendals Fossekompani var enda ägare till Volue för emissionen. Gruppen har decennier av historia och starka marknadspositioner genom Volues dotterbolag Powel, Wattsight, Markedskraft och Scanmatic. Huvudkontoret ligger i Oslo, Norge, och koncernens företag har kontor i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Schweiz, Polen och Turkiet.  

En europeisk marknadsledare 

Volue har en växande kundbas över hela Europa. Bland internationella kunder finns åtta av de tio största europeiska kraftföretagen inklusive EnBW, Enel, E.ON, Fortum, Innogy, RWE, Uniper och Vattenfall. I Norden planeras otroligt 90 procent av all kraftproduktion med hjälp av Volues lösningar.

Ekonomi och ambitioner

Bolaget har för avsikt att använda nettot av intäkterna från emissionen för potentiella förvärvsmöjligheter och för att utveckla företaget.

Alla bilder är hämtade från Volues hemsida

3 reaktioner på ”Nytt innehav – En industriell plattform som förbättrar den gröna övergången

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s