Millicom veckans bästa

Vecka 46 bjöd på ännu en uppgång för OMX30 med +4,28%. Optimismen har fortsatt efter Pfizers nyhet att vaccinet bolaget utvecklar med BioNTech har mer än 90 procents effektivt. Detta orsakade en rotation till de cykliska aktierna som skulle dra nytta av en ekonomisk comeback nästa år. I mitten av veckan stannade dock uppgången av när besked om nya rekorduppgångar för Covid-19 rapporterades.

OMX30 landade på 1897 punkter och momentum finns för att stödnivån på 1855 punkter kommer att testas framöver. Av de börser Aktieportföljen är aktiv på gick Oslobörsen bäst med en uppgång på 5,47% och börsen i Köpenhamn sämst med uppgång på 0,11%.

Aktieporföljens aktier och fonder ökade med +1,66%, enbart aktierna ökade med +2,24% och fonderna med +0,14%. Fondportföljens låga ökning beror att teknikaktierna i Robur Ny teknik gått sämre de senaste veckorna p g a övergången till de cykliska aktierna. 25 aktieinnehav har ökat med mer än +5%.

Fem aktier med bäst utveckling:

  • 🇸🇪 Millicom +20,09%. Teleoperatören Millicoms Q3-rapport har lett till höjda riktkurser från Erik Penser Bank och Kepler Cheuvreux. Den sistnämnda höjer sin riktkurs till 440 kronor (420) och upprepar köp. Det gillar köparna.
  • 🇺🇸 Welltower +18,14%. Även om det är läkemedelsföretagen som skapar rubrikerna är det fastighetsaktier inom sjukvården som är bland marknadens bästa presterande.
  • 🇸🇪 Eolus vind +15,55%. Köparna ser en stor omställning till förnybar energi som Eolus kommer vara med och kapitalisera på.
  • 🇳🇴 Volue +14,38%. Volue levererar digitala molntjänster till energi- och kraftföretag som möjliggör en smidig övergång till grön energi. En hållbar investering på alla sätt.
  • 🇩🇪 Nemetschek 11,42%. Koncernen imponerar och köparna tror på tillväxt.

Aktierna som gick sämst:

  • 🇸🇪 Sivers Semiconductors -16,84%. En volatil förhoppningsaktie som ena veckan toppar och nästa vecka är jumbo. Spetsteknologi inom 5G är ändå en del av framtiden.
  • 🇸🇪 Storytel -10,97%. En av pandemins vinnare som backar nu. Slog prognoserna i Q3 och företaget kommer att växa. Köpläge.
  • 🇸🇪 Husqvarna -6,96%. Det Investor-ägda bolaget redovisar en ökad omsättning och en rejäl resultatförbättring för perioden juli till september. Köpläge.
  • 🇺🇸 Adobe -5,11%. Ett av teknikföretaget som backar vid det pågående trendskiftet till värdeaktier. Köpläge.
  • 🇺🇸 Xilinx -4,82%. AMD har ingått avtal om att köpa Xilinx.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s