Just nu en motvalls investering….

Embracer har en hög värdering och fallhöjden är stor, men jag tar risken och köper in mig i bolaget. Min förhoppning är att Embracer levererar en kvartalsrapport på onsdag som slår förväntningar, om inte får jag bita i det sura äpplet och se det som en långsiktig investering. Hur som helst tycker jag att Embracergruppens spel står i särklass bland svenska leverantörer och därför kan jag ha tålamod med investeringen.

Efter Pfizers och Modernas coronavaccinnyheter pågår det ett trendskifte från teknik till värdeaktier. Trots detta har Embracer stått emot väl, men aktien har ändå den senaste veckan fallit med drygt 12%, så jag ser det som ett köpläge.

Även efter coronavaccinnyheterna omfamnas Embracer av flera analytiker, bl a Carnegie och Goldman Sachs. Carnegie t ex höjer riktkursen till 225 kr och räknar med en solid kommande kvartalsrapport, där försäljningen väntas öka 61 procent med ett ebita-resultat om 528 miljoner kronor, motsvarande en marginal om 26 procent.

Så här presenterar sig Embracer Group på hemsidan

Embracer Group är moderbolag till företag som utvecklar och förlägger PC, konsol- och mobilspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med över 190 ägda varumärken, som till exempel Saints Row, Goat Simulator, Dead Island, Darksiders, Metro, MX vs ATV, Kingdoms of Amalur, TimeSplitters, Satisfactory, Wreckfest, Insurgency, World War Z och många fler. 

Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom de sex operativa koncernerna: THQ Nordic GmbH, Koch Media GmbH/Deep Silver, Coffee Stain AB, Amplifier Game Invest AB, Saber Interactive och DECA Games. Koncernen har 45 interna studios och fler än 4000 medarbetare och kontrakterade medarbetare i fler än 40 länder.

En reaktion på ”Just nu en motvalls investering….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s