Veckorapport med tio i topp

OMXS30-index backade vecka 49 med -1,04% efter en historisk novembermånad med flera all time high på världens börser. Aktieportföljen ökade med +0,80% och slog därmed index. 11 innehav ökade med mer än 5%.

Tio aktier med bäst utveckling:

🇸🇪 Oncopeptides +10,40%. Förra veckans sämsta, denna veckas bästa. Under hösten fortsatte arbetet med att bygga en försäljnings- och medical affairs organisation med global expansion. Bolaget har även uppnått ett flertal milstolpar däribland en prioriterad granskning av villkorat marknadsgodkännande för melflufen och slutfört patientrekryteringen i fas 3-studien OCEAN.

🇸🇪 Proact IT Group +9,98%. Nytt tillväxtbolag in i portföljen i veckan. Turligt nog steg aktien direkt efter köpet och kom med på topplistan. Proact förvärvade nyligen brittiska Cetus Solutions. Vd:n ser ett uppdämt behov av efterfrågan av molnlagring.

🇸🇪 Soltech +9,64%. Soltechs ebitda-resultat går åt rätt håll och aktien gynnas av energiomställningstrenden.

🇸🇪 HMS Networks +7,56%. Industrikommunikationsbolaget HMS Networks redovisar ett rekord för vinsten och kassaflödet i det tredje kvartalet, jämfört med året innan, trots att omsättningen kom att bli lägre.

🇺🇸 Xilinx +7,58%. Det är nu bekräftat att halvledarjätten AMD köper rivalen Xilinx i en aktieaffär värd 35 miljarder dollar.

🇺🇸 Lazard +7,51%. Bank- och investmentbolaget Lazard går bra just nu, mycket bättre än t ex svenska banker. Lazard är även rådgivare vid stora företagsköp och denna tjänst förväntas öka i pandemins spår.

🇸🇪 Bonesupport +7,08%. Sedan Bonesupport 2018 ändrade kommersiell strategi på den amerikanska marknaden, världens största ortopedimarknad, har bolaget återvänt till stark tillväxt i USA.

🇺🇸 Intuitive surgical +6,92%. Tillväxten i robottekniken inom kirurgin har varit enorm fram till pandemin. Ser vi slutet på pandemin så kan tillväxten ta fart igen. Snar blir det hausse?

🇸🇪 Swedish Orphan Biovitrum +6,45%. Bra ägare i Investor och nya läkemedel på gång ger köprekommendation från flera analytiker.

🇸🇪 VNV Global +6,21%. Intressanta innehav höjer aktien. Det största innehavet i portföljen är Babylon Health som verkar inom digital hälsa. Den sektorns efterfrågan har av förklarliga skäl exploderat under pandemin.

Aktierna som gick sämst:

🇳🇴 Volue -8,60%. Aktien steg 34% i november, men backar tillbaka något denna veckan. Volue levererar digitala molntjänster till energi- och kraftföretag som möjliggör en smidig övergång till grön energi. En hållbar investering på alla sätt.

🇸🇪 Svolder -7,32%. Aktier för nästan 80 miljoner kronor i investmentbolaget Svolder bytte, ägare vid stängningen i måndags. Ingen av de två enskilda ägare som enligt Holdings är de enda äger aktier för så mycket aktier har dock sålt. Spännande 😉

🇸🇪 Castellum -4,97%. Castellum kommer att gå vidare med sitt bud på norska Entra även efter att den senare omvärderat sin fastighetsportfölj.

🇸🇪 Telia -4,81. Telia med ny Vd gör många bra saker nu, när skall köparna börja uppskatta det?

🇸🇪 Balder -4,72%. Volvo Cars uppsagda återförsäljaravtal med bilhandelskedjan Bilia riskerar att slå mot fastighetsägarna och särskilt då Balder som har investerat i området.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s