Veckorapport – 🇳🇮 Volue toppar igen

Vi Àr mitt i en andra vÄg och pandemin har tagit fart igen och utökade selektiva nedstÀngningar verkstÀlls samtidigt som vÀrlden rullar ut vaccinationerna. PÄ Wall Street föll börserna tillbaka pÄ fredagen frÄn rekordhöjder. Ledare pÄ Capitol Hill uppgav att de Àr nÀra ett avtal som skulle ge ytterligare 900 miljarder dollar i ytterligare stöd.

OMX30 finns nu strax under 1900 punkter. Ett tydligt genombrott förbi 1898 – 1900 punkter krĂ€vs för att vĂ€nda sentimentet. Faktum Ă€r att handelsintervallet under vecka 51 varit vĂ€ldigt snĂ€vt. Indikationer pĂ„ att index skulle falla tillbaka till det starka stödomrĂ„det kring 1860 finns inte.

Aktieportföljen fick en bra vecka och steg med 1,70%. Likviditeten har varit ovanligt hög med vinsthemtagningar efter rekordmÄnaden november och i veckan gjordes ytterligare vinsthemtagningar. Parallellt har flera köp genomförts för att inte tappa fart.

En förflyttning av ISK frÄn Swedbank till Nordnet bestÀlldes den 26 oktober men har Ànnu inte verkstÀllts. Beskedet att det skulle ta upp till tre veckor har nu överskridits, men jag kan inte göra mycket annat Àn att vÀnta.

Fem aktier med bÀst utveckling

🇳🇮 Volue +15,89%. För andra veckan i rad Ă€r Volue veckans vinnare. Volue har nyligen förvĂ€rvat tyska Likron för att stĂ€rka positionen som den ledande leverantören av algoritmiska krafthandelslösningar i Europa. Volue levererar digitala molntjĂ€nster till energi- och kraftföretag som möjliggör en smidig övergĂ„ng till grön energi. En hĂ„llbar investering pĂ„ alla sĂ€tt.

🇾đŸ‡Ș Storytel +12,99%. Storytel förvĂ€ntas fortsĂ€tta att uppvisa en stark tillvĂ€xt under kommande Ă„r nĂ€r man vĂ€xer sin produkt pĂ„ nya och befintliga marknader. Under Q4 lanserades Storytel i Belgien, som snart kommer att följas av Thailand. Företaget planerar ocksĂ„ att starta i Israel och Indonesien 2021. Detta kommer att följas av ytterligare marknader under de nĂ€rmaste Ă„ren. Företagets mĂ„l Ă€r att lĂ€gga till mer Ă€n 20 marknader under 2020-2023. NĂ€sta oslagbart och jag fyllde pĂ„ i veckan.

🇾đŸ‡Ș Nordnet +12,71%. NĂ€tmĂ€klaren gjorde en lyckad IPO som Aktieportföljen deltog i och aktien Ă€r upp 30%. NĂ€tbanken en attraktiv, kassaflödesgenererande verksamhet som bör ha en vĂ€rdeackumulation under en lĂ„ng period.

🇾đŸ‡Ș Embracer +11,18%. Embracer har fĂ„tt ytterligare 3 miljarder i kreditoption för nya förvĂ€rv. Efter en fin Q3-rapport med 11 förvĂ€rv fortsĂ€tter gruppen sitt erövringstĂ„g. Jag har fyllt pĂ„ mitt innehav i veckan.

đŸ‡ș🇾 Activision Blizzard +8,00%. Activision Blizzard har gĂ„tt bĂ€st bland gamingbjĂ€ssarna under det tredje kvartalet enligt investmentbanken Piper Sandler, mycket beroende av framgĂ„ngar inom Call of Duty-franchisen.

Aktierna som gick sÀmst

🇾đŸ‡Ș AstraZeneca -8,69%. Astra Zeneca betalar 330 miljarder kronor för Alexion Pharmaceuticals, som dĂ€rmed blir ett av de större förvĂ€rven i branschen pĂ„ senare Ă„r. Analytiker ser möjligheter till synergieffekter. Astra Zenecas aktie föll i veckan efter beskedet om förvĂ€rvet av Alexion. Det inte ovanligt att det förvĂ€rvande bolagets aktie backar i samband med en affĂ€r medan det omvĂ€nda gĂ€ller bolaget som köps upp – och Alexions aktie steg mycket riktigt. Jag har passat pĂ„ att öka mitt innehav i AstraZeneca i veckan, vilket jag inte hunnit skriva om i bloggen Ă€nnu.

🇾đŸ‡Ș Swedbank -6,34%. Nyheten om att amerikanska FBI utreder Swedbank, Danske Bank och SEB fick bankaktierna att falla tungt i veckan.

🇾đŸ‡Ș Nordea -5,93%. Nordea avvecklar sin ryska verksamhet och aktien följde med banksektorn nedĂ„t efter beskedet om att nĂ„gra av kollegorna ingĂ„r i FBI:s utredning.

đŸ‡ș🇾 AT&T -4,89%. TelekomjĂ€tten AT&T redovisar en omsĂ€ttning som var nĂ„got högre Ă€n vĂ€ntat i tredje kvartalet medan det justerade resultatet var mitt i prick i förhĂ„llande till estimatet. Antalet nya mobilkunder var 645 000. NĂ€r det gĂ€ller tv-kanalerna HBO och HBO Max var antalet abonnenter i USA uppe i 38 miljoner. DĂ€rmed har mĂ„let för 2021 nĂ„tts ett Ă„r tidigare. Globalt Ă€r antalet anvĂ€ndare 57 miljoner. Aktien Ă€r nu billig med en attraktiv direktavkastning, vilket gjorde att jag fyllde pĂ„ mitt innehav under veckan.

🇾đŸ‡Ș H&M -4,48%. H&M stĂ€nger ned butiker igen i den andra pandemivĂ„gen. Bolaget har dock goda framtidsutsikter om vi ser det lĂ„ngsiktigt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s