Veckorapport 5 – en mix av vinnare

Aktier har fortsatt övervikt. Optimismen har håller i sig och starten på 2021 har varit stark. Förklaringen finns i förväntningar om att året skall präglas av återhämtning och normalisering av ekonomin. Både den övergripande makroekonomin och den pågående rapportsäsongen understödjer detta även om det fortfarande råder stor osäkerhet. Samtliga index aktieportföljen är aktiv på har ökat mellan 1,27% och 3,89%. Aktieportföljen ökade totalt med 3%

Fem bolag som gick bäst

🇸🇪 Nordnet +21,55%. Nätmäklaren Nordnet redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade. Aktien har rusat och Bolagets börsvärde är högre än Avanzas.

🇩🇰 Chemometec +17,06. Ökad tillväxt, omsättning och rörelsemarginal höjer aktiepriset.

🇸🇪 HMS Networks +14,73. HMS Networks ökar intäkterna och rörelseresultat i fjärde kvartalet, återinför utdelningen.

🇺🇸 Activision Blizzard 11,66%. Activision Blizzard stiger till ny rekordnivå i efter stark rapport. Rapporten var stark och siffrorna drevs på av framför allt Call of Duty-serien.

🇸🇪 Indutrade 9,31%. Teknikhandelsbolaget Indutrade redovisar intäkter och nettoresultat som var bättre än väntat i fjärde kvartalet 2020. Bolaget återinför utdelningen.

Fem aktier som gick sämst

🇸🇪 Swedbank -5,55%. Aktiespararna har inlett skadeståndsprocess mot tidigare ledamöter i Swedbank.

🇫🇮 Neste -5,28%. Finska petroleumbolaget redovisar en omsättning som var lägre än väntat under fjärde kvartalet. Det justerade rörelseresultatet var däremot i överkant med prognosen. Utdelningen föreslås till 0,80 euro per aktie.

🇳🇴 Scatec -4,05%. Norska solenergibolaget redovisar en omsättning och ett ebitda-resultat som var lägre än väntat under fjärde kvartalet. Omsättningen steg 19,5 procent till 679 miljoner norska kronor (568).

🇸🇪 AstraZeneca -2,43%. En viss förvirring råder kring deras vaccin avseende effektivitet och om vaccinet skyddar äldre.

🇸🇪 Tele2 -2,25%. Teleoperatören Tele2 redovisar en omsättning som var cirka 2 procent lägre än förväntat under fjärde kvartalet. Det underliggande resultatet var bättre än väntat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s