Veckorapport 6 – Målnivån passerad…

Aktieportföljen ökade med 1,0% vecka 6 och är upp 4,30% sedan årsskiftet. Faktum är att Aktieportföljen i veckan passerat sitt målbelopp och det blir dags att formulera en ny målnivå och en strategi för fortsättningen. Å andra sidan blir det säkert nedgångar framöver med vinsthemtagningar, när nu OMX30 ligger på en rekordnivå.

OMX30 landade på rekordnivån 2024,7. Vi är mitt uppe i en rapportperiod och vi får uppleva förvånansvärt många positiva rapporter trots pandemin. Optimismen håller i sig och förväntningarna präglas av återhämtning och normalisering. Av de index Aktieportföljen är aktiv på var det endast Oslos index som gick negativt medan övriga hamnade på plussidan.

Fem bolag som gick bäst

🇳🇴 Volue +16%. Volue steg kraftigt innan rapportdagen i fredags. Marknaden var nöjd och aktien fick behålla uppgången.

🇸🇪 Lundin Mining +10,52%. Det största prisrallyt på många år i kombination med stora investeringsbehov gör läget upplagt för en ny supercykel i gruvsektorn.

🇩🇰 Chemometic +10,22%. Ökad tillväxt, omsättning och rörelsemarginal höjer aktiepriset för andra veckan i rad.

🇸🇪 Oncopeptides +9,47%. ONCO har nu en bra trend fram till Q4-rapporten, inkl. info/plan om 2021. Men FDA beslut är viktigt, då lyfter kursen mycket snabbt (snart?) över 200 kr!

🇸🇪 Stora Enso +7,32%. Det råder en ökad aktivitet på marknaden och fortsatt god utveckling för divisionerna Packaging Materials och Packaging Solutions.

Fem aktier som gick sämst

🇸🇪 Volati -13,59%. X-dagen passerades i veckan för Voltis fina utdelning med 10 kr per aktie. Volati har förvärvat JPT-Industri, en leverantör av utrustning till den finska lantbruks- och livsmedelsindustrin. Förvärvet är ett tilläggsförvärv till affärsområde Industri och affärsenheten Tornum.

🇸🇪 I.A.R Systems -13,00%. Teknikbolaget IAR Systems redovisar minskande omsättning och resultat under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Styrelsen föreslår ingen utdelning. Marknaden dissar.

🇳🇴 Scatec -8,06%. Norska solenergibolaget redovisar en omsättning och ett ebitda-resultat som var lägre än väntat under fjärde kvartalet. Omsättningen steg 19,5 procent till 679 miljoner norska kronor (568).

🇸🇪 Eolus vind -6,39%. Sedan Marshalls blankningspositionen anmäldes har Eolus Vinds aktie sjunkit med drygt 12 procent.

🇸🇪 Addnode Group -6,34%. It-konsultbolaget Addnode redovisar en lägre omsättning men högre vinst i det fjärde kvartalet jämfört med året innan. Bolaget föreslår en utdelning på 2,50 kronor. Marknaden är inte riktigt nöjd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s