Aktieportföljens kalender v 47

Det finns ett önskemål att jag lägger in råtexten i mina artiklar så att det är möjligt att använda en translator för att översätta till annat språk, därför kommer jag att klistra in råtexten i slutet av varje inlägg:

Det kommer en vecka med få händelser i portföljen. Det händer dock mycket på börsen och i samhällsekonomin. I Affärsvärlden finns idag en intressant artikel om att det blivit lite av mode att oroa sig för inflationen. Även jag har deltagit i denna trend. Argumenten för och mot högre inflation ställs emot varandra. I Dagens Industri finns en bolagsanalys om Sandvik, vilket intresserar mig mycket eftersom det är ett innehav i min sverigeportfölj. Den gamla industriräven har underpresterat gentemot övrig verkstad och sägs ha en uppsida på 40-60% enligt Di. Varje dag finns nya macro- och bolagshändelser att läsa in sig på, vilket är ett måste om man vill nå framgång i sina investeringar.

Hur lever, tänker och investerar de stora mästarna? Det försöker J Bernhardsson berätta om i sin bok ”Investera som mästarna”. Jag är själv lite avis på dem som har starka förebilder, men jag har alltid gått min egen väg, kanske detta ändras i slutet på veckan, då jag läst boken. Är det så som investeraren C Munger säger: ”Tala om för mig vilka dina förebilder är, så skall jag berätta om hur framgångsrik du kommer att bli.”

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s