Tennis vs investeringar…

Efter många års uppehåll har jag nu spelat 4 ggr på den anrika klubben Grunewald Tennis-Club. Idag fick jag uppleva att spela på grus inomhus. Klubben sätter helt enkelt upp uppblåsbara tält  över utebanorna. Triggern har blivit så pass att min ambition nu är att bli medlem i klubben. Det är förvånansvärt att skor och rack klarat av flera års lagring och att muskelminnet minns åtminstone minns några slag. Jag ser flera beröringspunkter mellan tennis och investeringar. I aktiehandel har du en motpart i marknaden som du hela tiden måste förhålla dig till. Du måste klura ut vad som är en vinnande strategi och sedan genomföra den. Både tennis och investeringar handlar till stor del om att framgångsrikt kunna läsa spelet;  alltifrån att analysera enskilda bolag till att förstå hur marknaden reagerar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s