Påfyllning

Efter att ha lyssnat på Trelleborgs kapitalmarknadsdagar bestämmer jag mig att fylla på mitt befintliga innehav. Det främsta skälet är att Trelleborg under några år avvecklat olönsamma delar och byter nu strategi. Sedan köp är innehavet upp +25,3%. Fredrik Nilsson, ekonomi- och finansdirektör i Trelleborgkoncernen: ”Vi har haft en bra lönsamhet och god resultatutveckling under de senaste åren, trots minst sagt utmanande marknadsförhållanden. Vi har dessutom helt nyligen avslutat en strategisk översyn från 2019, som hade i uppdrag att utvärdera olika strukturella initiativ för ett antal verksamheter. I det ingick avyttringar av flera bolag med sammanlagt drygt 3 200 miljoner kronor i omsättning. Nu fokuserar vi fullt ut på att fortsätta utveckla koncernen, driva på den organiska tillväxten men också på att accelerera företagsförvärven, vilket stöds av vårt starka kassaflöde.”

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s