Styrkebesked från techjätten

Igår kväll lämnade även mitt innehav Microsoft i sin rapport för sista kvartalet och helåret 2021. Rapporten är inte  bara viktig för Microsoft, den är även en vägvisare för marknaden framöver. Vinsten och försäljningen hos techjätten, det första av de stora teknikföretagen som redovisar resultat för det fjärde  kvartalet, ökar med cirka 20%. En viktig signal till marknaden. Microsoft redovisar en försäljning på 51,7 miljarder dollar, en ökning med 20% från ett år tidigare, och vinsten ökade med 21% till 18,8 miljarder dollar. Företaget har särskilt stark tillväxt inom sina molntjänster samtidigt som de stärkt sina långsiktiga kundaffärer. I skrivande stund är aktien upp +5% på rapporten.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s