Apple – favoriten levererar

Återigen dämpar utlandsportföljen dagens fall i Sverigeportföljen. Utlandsportföljen är upp +0,40% och Sverigeportföljen stänger på -0,81%. Idag är det inte tyska börsen som dämpar fallet, istället är det New York börsen med Apple i spetsen. Världens största företag rusar vidare. Trots att hela hårdvarusektorn pressats av komponentbrist redovisar Apple ett nytt rekordkvartal. Mest ökar försäljningen i Kina. Mest ökar intäkterna från tjänster som App Store, Apple TV och Icloud, men den riktiga kassakon är fortfarande Iphone. Analytikernas förväntningar överträffades i samtliga produktkategorier förutom Ipads, där försäljningen minskade. Geografiskt ökade intäkterna mest i Kina, som nu är nästan en lika stor marknad som Europa för techjätten.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s