Stängning på årslägsta efter telefonsamtal

Stockholmsbörsen rasade tungt igår och raset tilltog tydligt efter att marknaden nåtts av innehållet i Rysslands president Vladimir Putins och Frankrikes president Emmanuel Macrons senaste telefonsamtal. Macron sa efter samtalet att ”det värsta återstår”. Stockholmsbörsen stängde på nytt årslägsta. Det breda OMXSPI-index sjönk -2,5%. Storbolagsindexet OMXS30 backade -2,3%. Vladimir Putin slog i samtalet fast att Ryssland tänker fortsätta strida ”kompromisslöst” mot vad han kallar ”militanta väpnade nationalistgrupper”. Putins lögner och inställning innebär fortsatt lidande för oskyldiga och fredliga människor i Ukraina. Det här bekräftar ännu mer att västs sanktioner är nödvändiga. I mina portföljer gick Boliden (+2,5%) och Lundin Mining (+2,%) lyfta av stigande basmetallpriser mot strömmen. Bäst gick det för Lucara Diamond (+5%) och Palladium (+4,2%). Sämst i portföljerna gick det för AstraZeneca (-3,79%), Intrum (-3,96%) och Investor (-3,36%).

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s