Portföljresultat o utdelningar v16

Fed-chefen sänkte verkligen börserna på torsdagskvällen med sitt hökaktiga uttalande om inflation och kommande räntehöjningar. Marknaden började direkt prisa in uttalandet och på fredagen föll flera index med omkring -2%. Jag har trots allt innan Fed- chefens uttalande noterat en försiktig optimism och vi har sett omallokeringar mot lönsamma tillväxtbolag igen. Nästa vecka får vi besked om Riksbanken höjer räntan eller skjuter på det till juni. Jag håller min strategi och ser fram emot fortsättningen. På utdelningssidan blev det en lite lugnare mellanvecka. När det gäller innehaven så fick IBM och Volvo en bra vecka med starka rapporter som krossade förväntningarna. Bank och försäkring hamnade också på plussidan liksom bolag som inte har så stort inflationstryck som Coor och Addnode. Överraskande nog gick gruvor och hälsovård sämst, men å andra sidan har dessa branscher gått bäst i år och vi har har sett en del vinsthemtagningar här för köp av lönsamma tillväxtbolag som har fått rimligare värderingar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s