Strategi i volatil börs – glädjeskutt idag

Livet som investerare kan verkligen växla, efter en period av deprimerande nedgångar startar portföljerna idag med en uppgång med +97.000,- kr och när jag vaknar ser jag i notisfältet utdelningar på 36.034,- kr. Anledningen till uppgången på börserna är FED:s något duvaktiga besked om att en höjning på 0,75 punkter inte är aktuell. Marknaden tog detta positivt, trots den väntade höjningen på 0,5 punkter, och vi fick se ett glädjeskutt på börsen i NY igårkväll. Min strategi är att vara kvar på börsen och ta positioner hela tiden aktier som blivit historiskt nedvärderade. I min investeringspyramid har jag i botten värdebolag med utdelningar. I pyramidens mitt har jag har positioner i nedbombade tillväxtbolag som är lönsamma. Pyramidens topp där jag brukar ha förhoppningsaktier ekar förnärvarande tom då jag tycker att den geopolitiska osäkerheten är för stor för den typen av aktier. Vi får räkna med en volatil börs framöver, som investerare måste man acceptera minusperidoer, men på längre sikt brukar börsen ofta vara den bästa investeringen. Klarar man av att leva med minusresultat över en period, och dessutom handla på rea, får man belöningen över tid. Förlorarna är de som lämnar börsen när det går ned och hoppar på tåget när det är eufori.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s