Portföljresultat o utdelningar v19 – viss återhämtning

En skyhög inflation och stigande långräntor med hökaktiga centralbanker har fått världens börser på fall. Stockholmsbörsen har rasat mer än 20 procent från toppen den 4 januari. Kriget i Ukraina och nedstängningarna i Kina har förstärkt kostnadsinflationen. För att inte tala om allt mänskligt lidande som kriget innebär. Trots ovanstående känns det som att indexen har haft bottenkänning inom vissa sektorer under föregående vecka. Inflationsbeskeden kom in i stort sett som väntat i USA och Sverige. USA:s inflation har toppade och Europa ligger något efter. Mina portföljer visar ett positivt resultat i förra veckan liksom flera börsindex. Vi har haft en rejäl ”washout” inom fastighetssektorn med attraktiva direktavkastningar som följd och vid dippen i början av veckan fyllde jag på i fastighetsbolag. Jag gillar särskilt månadsutdelningarna i SBB och Cibus. De attraktiva direktavkastningarna kommer snart att minska när aktierna återhämtar sig. Även inom andra sektorerna jag passat på att fylla på där multiplarna är historiskt låga; så låga att det historiskt varit gynnsamt att gå in på dessa nivåer. Även om vi kommer att uppleva en omskakande börs framöver är värderingarna nu på en lägre nivå som tagit ned risken, trots en stökig macromiljö.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s