Börsfall, men full fart ändå…

Jag har några lediga dagar och jag korsar Östersjön igen med en världsrekordhållare. Skane Jet gör Sassnitz-Ystad på 2 timmar och 30 minuter, fast världsrekordet gäller Atlanten. Jag har uppenbarligen inte missat några muntra börsdagar, men vi ska inte misströsta, vi har inte nått årslägsta ännu. En fantastisk historia – Strax efter sjösättningen 1998 demonstrerade fartyget sin fart på ett imponerande sätt. På endast 2 dagar, 17 timmar och 59 minuter korsade hon Atlanten, från USA till Storbritannien. Fartyget slog därmed rekord med en överfart på imponerande 34 timmar. För denna prestation tilldelades hon det prestigefyllda Blå bandet, den klassiska utmärkelsen som tilldelas det fartyg som tar sig snabbast över Atlanten. Medelfarten låg på 41,025 knop (motsvarande 75.98 km/h). Ett rekord som står sig än idag!Numera trafikerar katamaranen Ystad – Sassnitz på ön Rügen. Detta är den snabbaste sjöförbindelsen mellan Sverige och Tyskland.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s