Hushållen stramar åt alltmer

Flera undersökningar pekar på att vi håller allt hårdare i plånboken. Det går inte längre att undvika ökad inflation och räntehöjningar. Riksbanken är på väg att höja räntan till 1,5% och nästan hälften av hushållen har rörliga bolån. Dessutom tillkommer den psykologiska effekten när nyheten om detta når oss. Vi är flockdjur som har en tendens att tänka och göra som merparten och det kan i sin tur förstärka trenden. Utvecklingen kommer att pressa marginalerna extra hårt inom restaurang, resor, sällanköpsvaror, nöjen och kläder. I nuläget har jag ingen direkt exponering mot dessa branscher. Det är svårt att säga hur mycket som redan är inprisat i aktievärderingarna, men som investerare beaktar jag detta.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s